Након употребе кухињског сунђера за прање лонаца и тигања или другог посуђа које користите сваки дан, вероватно не размишљате превише о томе.
Међутим, да ли сте се икада запитали када је време да их баците? Иако не морате превише да бринете о кухињском сунђеру, размислите о чешћој замени.
Ако га не промените, ваше посуђе можда неће бити чисто колико бисте желели.
Требало би да мењате кухињски сунђер сваке две недеље.
Сунђери могу да садрже бактерије и клице, тако да честа замена помаже у одржавању хигијене кухиње.
Прање посуђа прљавим сунђером може да шири штетне клице и бактерије, које онда ризикујете да пренесете на тањире, судопере и кухињске пултове.
Постоји пет кључних фактора који утичу на то када треба да баците кухињски сунђер.
Требало би да размислите за коју врсту чишћења користите свој сунђер.
Оне које се користе за уобичајена свакодневна јела могу трајати дуже од оних које се користе за рибање лонаца и тигања.
Сунђери који дуго остају влажни могу постати легло бактерија и буђи.
Уверите се да имате одређено место где ћете оставити сунђер да се осуши након сваке употребе како бисте спречили вишак влаге и учинили да сунђер траје мало дуже.
Ако сунђер почне да се распада, губи боју или смрди, време је да га замените.
Преузмите андроид апликацију.