Почетна > Србија
Србија

Да ли сте чули за “Тандем“ апликацију и знате ли чему она служи?

Живимо у ери технолошких напредака у којој из дана у дан осмишљавају неке нове “изуме“ који нам помажу да напредујемо у разним сегментима! Колико год нас носталгија вукла оном споријем и једноставнијем времену без паметних телефона и силних апликација, некада и тим “бауцима“ савремене технологије морамо одати признање. Ово је такав случај!
Фото: PrtSc/www.tandem.net

У питању је веома корисна апликација за учење страних језика и, не, није у питању “Duolingo“. У питању је апликација “Тандем“ која увелико осваја светско тржиште.

За разлику од прве апликације коју смо навели, а која нема полазишну тачку да вам је матерњи језик српски, те у којој морате да ставите да вам је енглески језик матерњи, те преко њега учите остале језике, “Тандем“ допушта да означите да вам је српски матерњи језик.

Како само име говори ради се о апликацији у којој нисте сами, већ проналазите себи партнера за учење, тј. изворног говорника језика који планирате да научите. Што више партнера, то више вежбања!

Сјајна ствар код ове апликације јесте то што се избегава досадни принцип учења кроз понавњање. Ви се једноставно дружите, односно дописујете, а знање вам улази само у главу.
Фото: Приватна архива

Кроз дописивање имате могућност да вам апликација директно преведе детектовани страни језик на ваш, али и опцију да исправите саговорника и да му апликација укаже на то шта није правилно изговорио на вашем језику. Уколико нисте сигурни како се нешто изговара можете се одлучити за могућност да вам апликација прочита како се нешто изговара, а када стекнете довољно сигурности можете слати и гласовне поруке.

Такође, постоји могућност да играте такмичарске игре како бисте видели колико сте заправо напредовали у језику који учите.

Први корак јесте да отворите профил у коме ћете навести каквог саговорника тражите, које су теме о којима бисте волели да разговарате, али пре свега тога који је ваш изворни језик, те које све језике бисте волели да научите.

На тај начин апликација ће вам пронаћи најбоље саговорнике за ћаскање и ви ћете моћи да преносите знање једни другима.

Према информацијама са Google play продавнице ова апликација за сада има преко 10 милиона преузимања и високо је евалуирана оценом 4,3. На Apple store-у оцена јој је нешто виша, односно 4,6 и тренутно је користи око 23 хиљаде људи.
Фото: Приватна архива

Оно шта смо приметили јесте да тренутно постоји велики број Руса који пристижу и насељавају се у Србију те су, чини нам се, једни од највернијих корисника “Тандема“.

Уколико сте особа којој не одговара самосталан тип учења и више вам прија друштвени приступ, ова апликација са преко 300 различитих језика биће вам не само интересантна него и веома корисна.

Једина мана јесте што је људи често помешају и сматрају је апликацијом за проналажење партнера, а не средством за учење, али уколико наиђете на тако нешто, увек постоји опција блокирања.

Да ли вам коришћење ове апликације звучи интересантно?

Kulturna stanica “Svilara“ – šta je bilo, a šta će biti? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.