Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли смо сами кројачи своје судбине? Да ли се судбина може променити?

Да имате књигу која бележи цео ваш живот, целу вашу судбину, да ли бисте је прочитали? Људи углавном желе да открију судбину да би избегли грешке, бол, фрустрацију. Често људи мисле да се од судбине не може побећи, али главна истина је да ми сами креирамо своју судбину, својим мислима, речима и делима.
Фото: Pixabay/Jean-Didier

Имамо неограничену слободу избора. Слободни смо да креирамо судбину какву желимо и заслужујемо. Да бисте променили своју судбину на боље, важно је да разумете следећа 3 цитата Карла Густава Јунга: 

“Нисам оно што живот чини од мене, већ оно што желим да постанем.”

Слободна воља је само добровољно преузимање одговорности за оно што вам се дешава. Ми смо оно што радимо себи, а не оно што нам се догодило. Када научите да преузмете одговорност и престанете да кривите судбину и околности за све, онда ће вам све ићи лакше. Схватите да је моћ у вашим рукама – живот је оно што смо сами створили и изабрали. Чак и када се догоде олује, имамо избор како да приступимо том изазову. Ако му приђете позитивно, веће су шансе да се ситуација реши и да ћете наћи решење. С друге стране, негативан приступ само отежава и доноси додатне бриге.

“Док не постанете свесни подсвесно, то ће управљати вашим животом, а ви ћете то звати судбином.”

Ваша подсвест је ваша судбина, јер подсвест контролише аутоматизоване радње или навике. Запамтите пословицу: ко сеје навику, пожњеће судбину. Од свести до подсвести. Када постанете свесни онога што је у вама, вашој души, њеној дубини – када откријете тајне подсвести, лакше ћете управљати својом судбином. Зато радите више на себи, боље разумејте себе, разговарајте са собом и волите своје биће.

Фото: Pixabay/CJMM
“Не задржавај оно што иде од тебе. Иначе неће доћи оно што иде ка теби.”

Када научите како да отпустите нешто онда ћете отворити простор за нешто добро, лепо и магично. Људи који су те повредили, разочарали и који желе да те напусте и треба да напусте твој живот да би отворили врата свог срца неким новим људима и могућностима. Ослободите се свега негативног, пустите прошлост, јер то је оно што вас кочи.

Navike kojih bi trebalo da se rešite u Novoj godini

Преузмите андроид апликацију.