Кување јаја изгледа као врло једноставан задатак за који вам нису потребне посебне кулинарске вештине. Међутим, не иде увек онако како сте замислили.
Испод је неколико корисних савета за кување јаја који ће вам помоћи да сваки пут добијете тачно оно што желите.
Важно је кувати јаја у довољној количини воде да покрије сва јаја, тако да вода буде најмање центиметар изнад њих.
У воду је добро додати и мало алкохолног сирћета, соли и прстохват соде бикарбоне пре него што се загреје, како би се јаја боље ољуштила.
Када их ставите у топлу воду, оставите их да кувају 10 до 11 минута, у зависности од величине.
Након што скувате јаја, тајна је да их одмах пребаците у ледену купку, односно посуду напуњену ледом и мало хладне воде, како бисте прекинули даље кување у јајету и што пре охладили.
Ово је веома важно за лакше чишћење јаја и одржавање конзистенције, која оставља јаја у леденом купатилу најмање пет минута пре него што почнете да их чистите.
Преузмите андроид апликацију.