Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли пси могу да препознају браћу и сестре? Занимљивост о омиљеном кућном љубимцу

Боравак у леглу је врло важан током првих недеља развоја, међутим, да ли сте се икада запитали да ли одраслом псу недостају сродници?
Фото: Pexels/Pixabay

Од самог тренутка рођења, штенци имају гомилу браће и сестара који им праве друштво.

Штенци развијају снажну повезаност са браћом и сестрама у тих првих неколико недеља живота, пошто екипа у леглу пружа прилику за социјализацију која помаже младим псима да развију самопоуздање.

Живот штенета је прилично једноставан. Састоји се углавном од храњења, мажења са мајком, играња са браћом и сестрама и спавања.

Када се ово познато окружење усредсређено на браће и сестре поремети, штенад ће сигурно доживети одређени стрес. Ипак, штенци ће се прилагодити – посебно ако им се пружи љубав и стимулација од њихове нове људске породице.

Као власници кућних љубимаца, морамо да се фокусирамо на њихову социјализацију и обуку како бисмо створили нове, позитивне асоцијације са новим окружењем нашег пса. Временом, млади штенци ће почети да сматрају своје људске породице својим „чопором“.

У случају да се пас сретне са својим братом или сестром, он може препознати мирис свог легла, али то свакако није загарантовано.

У почетку, штенцима ће недостајати њихова браћа и сестре, али, они ће то убрзо преболети. Научници су открили да пси немају менталне капацитете да размишљају о вршњацима из раног живота, тако да им сродници неће недостајати на људски начин, преноси тај портал.

Али, бити узет из једине породице и окружења које сте икада познавали је свакако трауматично, и у том смислу, штене ће у почетку бити тужно што поред себе нема своју крзнену брац́у и сестре као што су увек били.

Šta je to regresivna evolucija i kako utiče na karakteristike ogranizma?

Преузмите андроид апликацију.