Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли претерујете са туширањем током летњих дана? Поведите рачуна о овим стварима

Стручњаци су дали неколико корисних савета.
Фото: Pexels/Yaroslav Shuraev

Поставља се низ питања, попут оптималног времена током дана за туширање и избора воде за ову сврху. Стручњаци, посебно дерматолози, нуде одговоре на ова питања. Према њиховом мишљењу, постоји одређен број недељних туширања који се сматра исправним. Ова цифра се креће између 4 и 7 пута недељно, сугеришући да је прање сапуном и водом свакодневно или сваки други дан оптимално.

Уколико се бавите физичким вежбама, препоручује се туширање након тренинга, а не пре њега, нарочито ако имате проблематичну кожу склону акнама. Поред тога, два кључна фактора додатно обликују правилност туширања.

Први фактор је тип коже. Особе са маснијом кожом често захтевају чешће туширање. Са друге стране, за осетљиву кожу се препоручује пажљив приступ, користећи одговарајуће производе и сунђере.

Други параметар који одређује колико често би требало туширати је окружење у којем живите. Ако живите у влажном окружењу, често туширање, чак и свакодневно, може бити препоручљиво како би се смањило присуство бактерија које често изазивају неугодан мирис и друге проблеме.

Мит о хладној води као освежавајућем фактору се разбија када је у питању температура воде при туширању. Иако се краткотрајно може осетити хладноћа, хладна вода заправо затеже кожу, узрокујући повратак крви у срце и пораст телесне температуре – што се супротставља очекиваном ефекту.

Закључак је да је топла вода оптимална, пружајући пријатан осећај и истовремено помажући у хлађењу тела и сузбијању бактеријског деловања.

Saveti zlata vredni: Kako da pocrnite, a da ne izgorite

Преузмите андроид апликацију.