Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли правите ову грешку у припреми палачинака?

Сазнајте колико јаја и брашна иде у тесто за савршене палачинке којима нећете одолети.
Фото: Pexels/Rama Khandkar

Многе домаћице покушавају све и свашта како би добиле савршену смесу за палачинке, док се већини чини како не постоји ништа лакше од припреме једне од омиљених посластица.

Међутим, није све тако једноставно као што се чини, али постоји цака помоћу које ће палачинке бити савршено мекане и укусне. Тајна је у количини и квалитету појединих састојка.

Колико јаја заправо треба додати у тесто?

Многи мисле да што више јаја ставите у смесу, то ће она бити укуснија, издашнија и боља. Међутим, ту је најчешће и грешка, захваљујући којој омиљена посластица може постати жилава и тврда попут гуме. Дакле, ако ставите 3-4 јаја на 500 мл млека, то је превише, а једно јаје је опет премало. Ипак, како онда погодити меру? Идеална количина је 2 јаја на сваких 500 мл млека. Управо овај однос обезбеђује припрему најлепших палачинки.

Осим јаја, битна ставка је и брашно, од којег такође зависи да ли ће палачинке бити мекане. Уколико користите 2 јаја и 500 мл млека, онда додајте 300 г брашна. Обавезно га просејте, а пожељно је да то урадите неколико пута.

Такође, још један добар трик за мекане и још укусније палачинке, је додати коцкицу растопљеног путера у смесу.

Koje voće i povrće nemojte nikad da stavljate u frižider, ako želite da vam što duže traje?

Преузмите андроид апликацију.