Многи се придржавају неког неписаног правила, па месо увек испиру под млазом воде пре кувања, али се поставља питање да ли је то уопште неопходан корак?
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2022/08/flesh-g929c494a2_640-620x413.jpg)
Месо може да садржи разне бактерије и вирусе, а то је један од главних разлога зашто га људи перу.
У неким земљама чак користе киселине попут лимуна или сирћета.
Разна истраживања и лабораторијска испитивања показала су да прање сировог меса обичном водом из чесме није ефикасно у уклањању бактерија и да заправо може да нанесе више штете него користи јер се патогени вируси шире на радну површину и другу храну.
Zašto treba bademe da potopimo u vodu i ostavimo preko noći u njoj?
Преузмите андроид апликацију.