Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли месо заиста треба испрати пре кувања?

Многи се придржавају неког неписаног правила, па месо увек испиру под млазом воде пре кувања, али се поставља питање да ли је то уопште неопходан корак?
Фото: Pixabay/webandi

Месо може да садржи разне бактерије и вирусе, а то је један од главних разлога зашто га људи перу.

У неким земљама чак користе киселине попут лимуна или сирћета.

Разна истраживања и лабораторијска испитивања показала су да прање сировог меса обичном водом из чесме није ефикасно у уклањању бактерија и да заправо може да нанесе више штете него користи јер се патогени вируси шире на радну површину и другу храну.

Zašto treba bademe da potopimo u vodu i ostavimo preko noći u njoj?

Преузмите андроид апликацију.