Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли кафа може да убрза метаболизам?

Кафа је и одличан појачивач метаболизма. Кафа садржи нешто што се зове хлорогенска киселина која убрзава ваш метаболизам, као и вашу здравствену одбрану.
Фото: Pixabay/Christoph

Што се тиче те специфичне заштите здравља, показало се да једињење штити циркулаторни систем и смањује упалу.

Али да се вратимо на метаболичко здравље.

Истраживања су показала да су кафа и екстракт зелене кафе у зрну (који садржи високу концентрацију хлорогенске киселине) повезани са смањеном тежином и здравим инсулинским одговором.

Друга студија је показала да жене које пију две до три шољице кафе сваки дан имају мање телесне масти од оних које ретко пију кафу, преноси МБГ

И друга студија, посебно се бавила утицајем кафе на метаболички синдром: у студији су истраживачи открили да су учесници који су пили више од три шољице кафе дневно имали нижи БМИ (индекс телесне масе), обим струка, крвни притисак и триглицериде, као и виши ХДЛ холестерол у односу на добровољце који су пили мање од једне шољице дневно.

На страну сав овај научни жаргон, са сигурношћу се може рећи да кафа може бити од користи вашем метаболизму.

Није ни чудо што је научници сматрају једном од  кључних намирница за убрзавање метаболизма.

Што се тога тиче, сам кофеин је такође клинички показао да побољшава коришћење енергије (сагоревање калорија), термогено сагоревање масти (липолиза) и регулацију тежине.

Зато можете пронаћи изворе кофеина у неким висококвалитетним суплементима за убрзавање метаболизма.

Наравно, начин на који припремате кафу може лако да саботира те предности које убрзавају метаболизам, на пример, ако у пиће додате вештачке ароме и шећер.

Нека ваша шољица кафе буде што је могуће чиста; ако уживате у призвуку укуса, покушајте да се одлучите за природне заслађиваче, као што су екстракт цимета, агаве или ваниле.

Ove tri izbegavajte da radite nakon jela

Преузмите андроид апликацију.