Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли кафа може да нас отрезни?

Било да је то јутро након неколико рунди испијања пића или сте усред журке схватили да морате брзо да се отрезните, вероватно сте чули да кафа може помоћи. Кофеин би требало да буде брзо решење. Али да ли је заиста тако?
Фото: Pixabay/Engin_Akyurt

Имамо лоше вести. Кафа вам не помаже да се отрезните, чак и ако се чини да помаже. Кафа је стимуланс, а алкохол депресив. На површини, логично је да би имали супротан ефекат. Када сте пијани, испијање кафе и даље делује на исти начин.

Али то је све што кафа може учинити,  учиниће да се осећате будно. Кофеин неће убрзати начин на који ваше тело метаболише алкохол, нити ће ублажити ефекте алкохола који су почели да се јављају. Иако се после кафе осећате будније, нисте ништа мање пијани. И то је оно што је опасно,

Када пијете, ваше расуђивање је вероватно нарушено. Ако посегнете за кофеином, одједном почињете да се осећате будније и можда ћете бити у искушењу да попијете више или још горе, можда ћете посегнути за својим кључевима.

Али не заборавите, ви нисте трезни. Ваше тело још увек прерађује алкохол, а ако сте на путу и ​​за воланом, и даље сте опасност за себе и друге.

Који је најбољи начин да се отрезните?

Па, за почетак, било би добро да не претерујете са пићем. Али понекад се ствари дешавају, зар не? Када је тако, време је ваш најбољи пријатељ.

Да, једино што вам заиста помаже да се отрезните је да сачекате, попијете воду и одморите се. Што се тиче мамурлука, размислите двапут пре него што посегнете за још једном рундом. Ако вам мамурлук постаје све тежи, можда су то само ваше године.

Šta se dešava telu kada ne popijete jutarnju kafu?

Преузмите андроид апликацију.