Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли је здраво јести воће и поврће из конзерве?

Да ли сте се икада запитали да ли је посезање за конзервом брескве или ананаса добар избор за ваше здравље?
Фото: Pixabay/445693

Овде можете сазнати о здравственим предностима конзервираног воћа, али и уобичајеним заблудама, а ми ћемо вам пружити практичне савете за укључивање конзервираног воћа у здраву исхрану.

Стално чујемо: „Свеже је најбоље“, али конзервирано воће може бити једнако хранљиво“.

Конзервирано воће обезбеђује угљене хидрате за енергију, влакна за варење и витамине и минерале који нас одржавају здравим.

Да ли сте знали да се воће из конзерве бере у врхунској зрелости, а затим се конзервира у року од неколико сати?

Ово помаже да се осигура да задрже своју врхунску исхрану и укус кад год сте спремни да уживате у њима.

Пошто су упаковане на врхунцу свежине, можете наставити да једете те сочне летње брескве током целе године!

Баш као и свеже и смрзнуто воће, конзервирано воће је одличан извор есенцијалних хранљивих материја као што су влакна, витамини и минерали.

Воће и поврће подржавају наше укупно здравље и помажу у смањењу ризика од одређених болести као што су кардиоваскуларне болести и рак.

Једна студија  је открила да повећање уноса воћа и поврћа (укључујући воће у конзерви) може промовисати боље ментално здравље.

Студија је показала да велики унос ових производа може подстаћи већи оптимизам, мање стреса и мање симптома депресије.

Међутим, пошто су студије у овом прегледу користиле различите методе, поређење њихових резултата није увек једноставно и потребно је више истраживања да би се разјаснила веза.

Sedam razloga zbog kojih bi cvekla trebalo češće da se nađe na vašem jelovniku

Преузмите андроид апликацију.