Да ли сте се икада запитали да ли је посезање за конзервом брескве или ананаса добар избор за ваше здравље?
Овде можете сазнати о здравственим предностима конзервираног воћа, али и уобичајеним заблудама, а ми ћемо вам пружити практичне савете за укључивање конзервираног воћа у здраву исхрану.
Стално чујемо: „Свеже је најбоље“, али конзервирано воће може бити једнако хранљиво“.
Конзервирано воће обезбеђује угљене хидрате за енергију, влакна за варење и витамине и минерале који нас одржавају здравим.
Да ли сте знали да се воће из конзерве бере у врхунској зрелости, а затим се конзервира у року од неколико сати?
Ово помаже да се осигура да задрже своју врхунску исхрану и укус кад год сте спремни да уживате у њима.
Пошто су упаковане на врхунцу свежине, можете наставити да једете те сочне летње брескве током целе године!
Баш као и свеже и смрзнуто воће, конзервирано воће је одличан извор есенцијалних хранљивих материја као што су влакна, витамини и минерали.
Воће и поврће подржавају наше укупно здравље и помажу у смањењу ризика од одређених болести као што су кардиоваскуларне болести и рак.
Једна студија је открила да повећање уноса воћа и поврћа (укључујући воће у конзерви) може промовисати боље ментално здравље.
Студија је показала да велики унос ових производа може подстаћи већи оптимизам, мање стреса и мање симптома депресије.
Међутим, пошто су студије у овом прегледу користиле различите методе, поређење њихових резултата није увек једноставно и потребно је више истраживања да би се разјаснила веза.
Sedam razloga zbog kojih bi cvekla trebalo češće da se nađe na vašem jelovniku
Преузмите андроид апликацију.