Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли је заиста неопходно да попијемо чашу воде након буђења?

Конзумација воде је веома важна за различите процесе у телу, а у последње време се истиче важност испијања чаше воде чим се пробудите.
Фото: Pixabay/kaboompics

Али колико је то истина?

Oдређена количина воде неопходна за здравље целог организма, јер помаже вашем телу да правилно функционише тако што регулише телесну температуру, подржава варење, смањује оптерећење. на бубреге и јетру испирањем отпадних производа и оптимизацијом снаге мозга.

Чак и само мала дехидрација до два процента може довести до симптома као што су главобоља, вртоглавица, раздражљивост, потешкоће у концентрацији и умор.

Због тога су се појавиле различите теорије о значају воде, а посебно се издваја она која каже када је пожељно пити воду.

Неки тврде да ће им вода за пиће прва ствар ујутру помоћи да побољшају своје здравље, изгубе тежину и искусе друге здравствене предности.

Али да ли је то заиста неопходно? 

Наиме, одржавање хидратације током дана важно је за ваше свеукупно здравље, па вам вода за пиће чим се пробудите може помоћи да постигнете дневни унос воде, не постоји магична количина воде која нам је потребна пре почетка дана.

Држање флаше воде на ноћном ормарићу може деловати као суптилан подсетник да свом дану приступите са начином размишљања који подстиче здравље.

Такође вам може помоћи да се осећате будније. Додавање хране води такође може помоћи у повећању нивоа енергије. Иако је вода важна за здравље, неће вам помоћи да смршате и детоксикујете тело.

Дакле, уместо да верујете да пијење воде ујутру повећава ситост, мораћете да будете свесни да нема довољно доказа који би повезивали унос течности са повећаном ситошћу или губитком тежине.

Kako da pripremite kožu za letovanje

 

Преузмите андроид апликацију.