Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли је сигурно коришћење дечије половне опреме?

Већина родитеља, због уштеде, практикује да скупу дечију опрему узму од пријатеља или чланова породице. Сви родитељи ће се сложити да је ова пракса честа и од велике помоћи, посебно због других великих трошкова које имају око деце.
Фото: Pexels/Pixabay

Међутим, са одређеном опремом која је већ коришћена треба да будете обазриви искључиво због безбедности вашег детета. Ако нема трагова физичког оштећења или плесан, кадицу, сто за пресвлачење су сасвим безбедни за поновно коришћење. Ова опрема је корисна, посебно зато што их бебе користе јако кратко,а доста кошта.

Ако сте наследили кофер одеће, исто без проблема мозете прихватити, јер се она лако може опрати, а чињеница је да много значе када имате бебу, јер је она јако брзо прерасте. Једино припазите какву обућу узимате, посебно ако беба тек прави прве кораке.

Обућа се брзо износи и оштети, а детету треба да буде стабила посебно када прохода. Што значи да не би требало да користите превише разгажену обућу.Висока хранилица је још један од комада који је сигуран за коришћење, као и бројне играчке, међутим уколико су дуго стајале у подруму, обавезно их добро оперите пре него што их дате детету.

Са овим коришћеним предметима будите опрезни

Наслеђене носиљке и мараме требало би да буду неоштећени за поновну употребу. Креветац такође, али обавезно промените коришћен душек.

Будући да бебе често мокре, повраћају и слине, могући су трагови плесни и бактерија. С временом душеци постају и мекши, односно губе свој облик, што може да ремети спавање ваше бебе.

Један од најскупљих комада опреме за бебу је ауто-седиште и родитељи су посебно срећни ако не треба да одвоје новац за ново, али многи не знају да дечије седиште има свој рок трајања.

Ако наслеђујете, добро га проверите у каквом је стању и колико је дуго коришћено, исто важи и за колица.

Snovi koji donose dobre vesti: Ovi simboli su vesnici sreće

Преузмите андроид апликацију.