Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли је наше тело савршена машина?

Одмакнимо се на тренутак од спољашњих атрибута физичког тела и подсетимо се зашто су наша тела савршена.
Фото: Pixabay/PublicDomainPictures
Наше срце је вредно дивљења

Иако звучи као клише, ваше срце је заиста невероватан орган. Откуцава отприлике педесет хиљада пута дневно, што значи да за годину дана број откуцаја износи неколико милиона. Током живота шаље неколико хиљада литара крви кроз километре вена. Дакле, ниједна модерна машина јој није равна када је у питању беспрекоран рад. И само осећања за која је способна су посебна вредност коју има ваше срце.

Мозак је невероватна машина

Милиони ћелија које контролишу ваше покрете, осећања, размишљање, координацију свих других органа и многе друге функције раде невероватан посао. Мозак складишти више података током живота него што их садрже велике националне библиотеке. У поређењу са рачунаром, мозак држи милионе бајтова података. Стога није ни чудо што мозак црпи седамнаест одсто укупне енергије коју тело користи. Рад можданих ћелија може се додатно побољшати физичким активностима, јер појачан проток крви кроз мождане ћелије побољшава менталне процесе.

Посебни делови тела

Свако има део свог тела који воли, задовољан је и који не би желео да мења. Било да су то дуги прсти, мала стопала, равна коса, висина, уши… Само треба да се фокусирате на оне делове у којима се осећате добро, запишите их на папир и ставите поред огледала и на ноћни сточић тако да улепшају вам дан и подижу самопоуздање. А знамо да је самопоуздање оно што доприноси укупном изгледу.

Видите себе кроз очи других људи

Мале неправилности на лицу, длачицама, асиметрија и сличне детаље на вашем телу примећујете само ви. Други вас не посматрају до најситнијих детаља сатима као што то радите испред огледала. Замислите себе у очима својих најмилијих, људи који вас воле. Како они виде само добро у вама, покушајте да урадите исто и осећаћете се одлично.

Моћ промене

Чак и ако нисте задовољни својим телом, увек га можете побољшати. Чињеница је да сама физичка активност може учинити чуда. Такође, док вежбате, само помислите на невероватну количину и сложеност процеса који се одвијају у вашем телу како би све функционисало како треба. Ваше тело је само по себи савршен механизам који заслужује поштовање, без обзира колико сте њиме незадовољни и мислите да може бити боље. Али оно што поклон садржи у кутији много је важније од украсног папира у који је умотан.

Ovih 10 namirnica ne treba jesti y trudnoći

Преузмите андроид апликацију.