Мала деца често посежу за чоколадом, али стручњаци упозоравају да треба сачекати пре него што конзумирају ову посластицу.

Пробавни систем бебе се још развија и није прилагођен сложеним састојцима које чоколада садржи.
Кофеин и теобромин, природни стимуланси из какаоа, могу изазвати немир, раздражљивост и пореметити сан.
Висок ниво шећера може преоптеретити осетљиви панкреас и створити ране навике у исхрани које доводе до повећане склоности ка слаткишима касније у животу.
Прекомерна конзумација чоколаде код беба може изазвати пробавне сметње, надимање и осип, посебно ако беба још није навикла на млечне производе и какао.
Уместо тога, стручњаци препоручују природне алтернативе попут воћног пиреа или домаћих воћних пиреа које ће задовољити ваше сладокусце без икаквих штетних ефеката.
Педијатри саветују да се са увођењем чоколаде сачека бар први рођендан или дуже, до тада бебе могу да уживају у здравим и природним укусима који ће подржати њихов развој.
Ljudi su jedina vrsta kojoj se to dešava: Zašto nam se obrazi zarumene kad nam je neprijatno
Преузмите андроид апликацију.