Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли је грешка ставити чај у прокључалу воду? Кувар открива идеалну температуру за богату арому

И свом здрављу ћете учинити услугу.
Фото: Pexels/osmachko

Да ли сте знали да постоји прави начин припреме чаја, без обзира на то да ли и њега касније додајете мед, лимун, цимет или шећер?

Већина људи само пусти воду да проври, па у кључалу стави чај. А да ли је то правилно, то јест да ли ћете на тај начин извући максимум из биљака и састојака?

Професионални кувар Мартин Исарк тврди да кување чаја с кључалом водом није препоручљиво, упркос уобичајеном веровању.

Према његовим речима, екстремно висока температура воде може уништити природне ароме чаја, остављајући за собом горак и сувљи укус, што је последица присуства танина.

Која је идеална температура за припрему чаја?

Како би чај задржао пуноћу укуса и ароме, Исарк саветује да вода не треба да пређе температуру од 80 степени Целзијуса. На тај начин, све нијансе укуса долазе до изражаја, стварајући савршено избалансиран напитак.

Следећи пут када будете правили чај, испробајте овај једноставан трик. Не само да ћете уживати у богатијем укусу, већ ћете и учинити нешто добро за своје здравље. Права температура може направити велику разлику!

Ovih 9 stvari bi trebalo uraditi pre 9 sati ujutru

Преузмите андроид апликацију.