Повећање телесне тежине и упала су међусобно повезани здравствени проблеми на које често утиче избор исхране.
Хронична упала може допринети гојазности, док вишак килограма може, заузврат, да погорша упалу, стварајући циклус који утиче на опште здравље.
Одређене врсте брашна могу неочекивано играти скривену улогу у овом процесу.
Брашно је распрострањено у нашој исхрани, од белог хлеба и тестенина до пецива.
Да бисте открили једну од најгорих врста брашна које треба избегавати због упале и дебљања, читајте даље.
Ако често печете или једете много угљених хидрата, вероватно ћете бити у контакту са пуно брашна.
Међутим, требало би да будете опрезни са рафинираном сортом јер може да саботира ваше напоре за мршављење.
Ово је углавном због чињенице да је рафинисано брашно, као и многи прерађени састојци, високо калорично и има малу нутритивну вредност.
Поред тога, још један велики ризик од овог састојка је висок шећер у крви.
Рафинисано брашно има већи гликемијски индекс од целог пшеничног брашна, што значи да брже подиже ниво шећера у крви.
Ово може довести до повећане глади и жудње и може допринети повећању тежине.
Штавише, ако често уживате у храни направљеној од рафинисаног брашна, излажете се и већем ризику од дијабетеса типа 2 и срчаних болести.
Smršali ste i nije bilo lako, ali još je teže da zadržite željenu kilažu! Evo kako da je održite!
Преузмите андроид апликацију.