Готово да нема оних који не воле банане. Међутим, да ли је боље појести зрелију или мање зрелу банану?
Што има више тамних тачкица, то је богатија Б и Ц витамином, садржи калијум и антиоксидансе, али се и много лакше вари.
Банане које су мање зреле односно имају зеленкастију боју богате су пробиотичким бактеријама које добро делују на здравље црева. Оне садрже мање шећера од врло зрелих банана и више скроба. Управо је скроб одговоран за дужи осећај ситости.
Истраживања сугеришу да недовољно зреле банане садрже 80 до 90% угљених хидрата који се, како банане дозревају, мењају у слободне шећере. Зато је боље да људи који пате од дијабетеса једу мање зреле банане.
Без обзира да ли су зеленкасте или веома зреле, одличан су извор калијума и других храњивих материја.
Kako zimi da zadržite vlažnost ruku: Jednostavno je, isprobajte ove savete
Преузмите андроид апликацију.