Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли имате код куће ове предмете који доносе срећу?

Верујете ли да неки предмети доносе срећу?
Фото: Pixabay/Skitterphoto

Можда не верујете да је тако, али зашто не бисте покушали?

Потковица

Можете их наћи свуда, и вероватно сте их видели у нечијој кући, али да ли знате зашто се сматрају срећнима? Традиција датира из древне Ирске и њихових легенди и прича. Неки кажу да ће она истерати све зле момке из куће, а неке легенде тврде да ће она држати зле људе подаље. Шта год да је истина, поставите га изнад спољних врата да заштитите домаћинство.

Симболи корњаче

Као што се у Ирској верује да је у кући добро имати потковицу, тако се према правилима Фенг шуија верује да корњача штити дом и да је изузетно јак симбол. Било да је у питању прави оклоп корњаче или пластична верзија, требало би да буде снажан чувар дома и постављен је на улазна врата.

Бамбус

Кинеска култура објашњава бамбус као биљку која је саставни део сваког дома. Број стабљика који биљка има такође има своје значење. На пример, биљку са четири стабљике никада не треба дати некоме јер је, према њиховој неурологији, то број који се повезује са смрћу и лошом срећом.

Црвена боја

Црвена је повезана са срећом у неколико култура. Кинези увек чекају Нову годину обучени у црвено и стављају новац у црвене коверте. У Индији многе невесте носе црвене хаљине као симбол чедности и просперитета. Ваза, црвени тепих биће довољни да вас заштити.

Симбол свиње

За разлику од других симбола, свиња је симбол среће из историјских разлога, а не из верских. У Европи је човек морао да буде богат да би имао свиње.

Жир

Било да га држите у саксији или на прозору, по традицији северних земаља Европе, заштитиће вас и дати снагу јаку као дрво на коме расте жир.

Devet predmeta koji donose nesreću, izbacite ih iz svog doma što pre

Преузмите андроид апликацију.