Чоколада је једна од омиљених посластица свих, али да ли знате да постоји могућност да је погрешно једемо? Научници за храну тврде да љубитељи чоколаде праве две велике грешке које би вас могле изненадити.
Према анкети одраслих, чак 58 одсто њих је навело чоколаду као омиљени десерт. Око 78 одсто њих признало је да је чоколаду ставило у фрижидер, а истраживање открива да то није прави начин.
Наиме, чоколаду је потребно чувати на 18 степени, што значи да је ставите у витрину уместо у фрижидер.
Још једна велика грешка коју људи праве је жвакање. Можда звучи глупо, али требало би да пустите да се чоколада топи у устима јер то омогућава какао путеру да обложи ваша уста и прошири све укусе. Такође, могло би да вас изненади да чоколаду треба да конзумирате ујутру, тачније између 9 и 11 сати.
То је зато што укуси захтевају свеже непце да бисте правилно уживали, а такође вам даје дозу кофеина за почетак дана.
Чоколада је дубока и сложена посластица са много слојева за истраживање.
Јести чоколаду раније током дана са свежим непцем такође је откриће које може изненадити многе, али чини чоколаду добрим избором за ужину која ће нам помоћи да наставимо да радимо пуном снагом пре ручка.
Стручњаци су такође открили још неколико ствари које можда нисте знали о једењу чоколаде.
Наиме, тврде да га треба јести у малим количинама да не би дошло до претеране стимулације укусних пупољака.
Саветују и да покушате да комбинујете чоколаду са нечим другим.
Можете, на пример, пробати млечну или белу чоколаду са горком храном, или горку чоколаду са сланијом храном.
Преузмите андроид апликацију.