Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да би бели лук остао свеж до шест месеци, кључно је правилно складиштење

Бели лук је свестран састојак који је увек добро имати при руци јер игра кључну улогу у многим сланим јелима.
Фото: Pixabay/stevepb

Али да би бели лук остао свеж до шест месеци, кључно је правилно складиштење. То значи да га држите на правом месту, на правој температури.

Стручњак за складиштење свемирске станице Влатка Лаке рекла је за Екпресс.цо.ук своје главне препоруке за ефикасно складиштење белог лука, у зависности од његовог облика.

Као опште правило, стручњак је саветовао да целе луковице белог лука не треба држати у фрижидеру из једног специфичног разлога.

Држите осе подаље овим сјајним саветима: бели лук такође може помоћи Држите осе подаље овим сјајним саветима: бели лук такође може помоћи Лифестиле 21. јуна 2024. године 0 Научници потврдили: бели лук има невероватна лековита својства, помаже код чак шест болести Лифестиле 9. јуна 2024. године 0

Чување целог белог лука

Да бисте одржали његову свежину, држите луковице белог лука нетакнуте иу њиховим папирним корицама. Њихово љуштење убрзава сушење и смањује рок трајања. Чувајте цео, неољуштен бели лук на хладном и сувом месту са добром циркулацијом ваздуха, као што је остава или орман. Избегавајте хлађење јер хладноћа може изазвати клијање и горчину. Користите корпу или посуду за складиштење уместо пластичних кеса које задржавају влагу.

Чување ољуштеног и сецканог белог лука

Ако сте огулили или исецкали бели лук, најбоља опција је хлађење. Огуљене трешње умотајте у пластичну фолију или ставите у херметички затворену посуду. Исецкани бели лук треба чувати у малој херметички затвореној тегли или затвореној врећици и употребити у року од три дана, јер може да промени боју када се поквари.

Zašto uvek treba guliti jabuke i krastavce

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке