Почетна > Свет
Свет

Цвијановић – Сијарто: Посвећеност даљем унапређењу односа

Српска чланица Председништва Босне и Херцеговине Жељка Цвијановић састала се данас у Пољској, на маргинама Економског форума у Карпачу, са министром спољних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом и том приликом саговорници су изразили задовољство успешним развојем билатералних односа и редовним контактима највиших званичника Мађарске и РС.
Фото: PrtSc/zeljka.cvijanovic

Посебно је истакнут значај интензивног јачања сарадње у различитим областима привреде, попут енергетике, пољопривреде и инфраструктуре, те је изражена посвећеност ка даљем унапређењу укупних односа, наведено је у саопштењу Председништва БиХ.

Како преноси РТРС, Цвијановић је изразила захвалност за пројекте Владе Мађарске, усмерене ка подршци пољопривредницима у Републици Српској, као и за изражену опредељеност Мађарске ка учешћу у реализацији других важних пројеката.

Цвијановић је упознала Сијарта с тренутном политичком ситуацијом у БиХ, изазовима са којима се РС суочава, као и ставовима њених институција у погледу актуелних тема, преноси Танјуг.

Током састанка, Цвијановић је истакла да веома цени висок ниво разумевања које Мађарска показује према интересима свих народа у БиХ, као и принципијелну подршку Мађарске европском путу БиХ, посебно изражену у процесу добијања кандидатског статуса за чланство у ЕУ.У том контексту, министар Сијарто упознао је српског члана Председништва БиХ с приоритетима Мађарске током предстојећег председавања ЕУ.

Током сутрашњег дана, предвиђено је да се Цвијановић обрати учесницима 32. економског форума у Карпачу на тему „Западни Балкан – регионалне иницијативе и европске интеграције”.

Dodik: Izetbegović zamišlja istoriju kao „mali Đokica“

 

Преузмите андроид апликацију.