Почетна > Србија
Србија

Цвијановић: Одлична сарадња са Србијом, упркос опструкцијама

Председница Републике Српске (РС) Жељка Цвијановић изјавила је да је сарадња РС са Србијом одлична, да се одвија на свим пољима и да постоји јако висок степен узајамног разумевања и осећаја припадности.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

„Постоји и низ добрих примера конкретне сарадње која се дешава на економском плану путем стратешких пројеката“, рекла је председница Српске, наводеци као примјер изградњу аеродрома у Требињу, ауто-пута Бањалука – Добој, у делу који је остао неизграђен, и хидроелектрану „Бук Бијела“.

Цвијановић је гостујући на РТРС истакла да руководство Републике Српске не одустаје од пројеката упркос константним опструкцијама из Сарајева где, како је рекла, нема саговорника за било какав стратешки пројекат, већ само људе који желе да умање доток новца и реализацију инвестиција Српској.

Она је указала и на низ других пројеката важних за локалне заједнице Републике Српске, те истакла да је кроз ту сарадњу направљен и календар важних датума из прошлости које Српска и Србија заједно обележавају.

„То су све примери који указују да постоји пажња, да Србија јесте ослонац, да постоји брига за Републику Српску, али исто тако и код нас апсолутно брига за све оно што јесу терети који су наметнути Србији да и ми то разумемо и да будемо подршка свугде где је то могуће и показати“, рекла је Цвијановић.

Vučić danas na samitu Procesa Brdo-Brioni

Преузмите андроид апликацију.