Почетна > Бизнис
Бизнис

Цветковић: Приоритет у односима са САД укидање двоструког опорезивања

Министар привреде Слободан Цветковић изјавио је данас да је један од протитетних циљева у односима Србије и САД што скорије враћање српских производа у преференцијални тарифни систем САД и потписивање споразума о укидању двоструког опорезивања.
Фото: Градске инфо

“На овај начин би се остварили вишеструки бенефити за обе државе”, навео је Цветковић на конференцији „Дан Америке у Београду“, у оквиру панела „Српско – америчке привредне везе“ на којем је говорио о даљем развоју привредних односа Србије и САД.

“Јачање међудржавне економске сарадње Србије и Сједињених Америчких Држава доприноси и унапређењу политичких односа двеју држава. У прилог томе говоре бројке према којима у Србији тренутно послује 620 америчких компанија, које су инвестирале преко 4,5 милијарди долара у српску привреду и запошљавају око 30.000 наших радника“, рекао је Цветковић.

Подсетио је да је Србија на путу ка Европској унији и да тежи ка чланству у Светској трговинској организацији.

Тиме ће, како је навео, бити корак ближе ка постизању и остваривању квалитетнијих и темељнијих оквира сарадње са САД у области трговине.

Цветковић је указао је да је Србија стабилно и веома привлачно пословно подручје и да се њен потенцијал огледа и у чињеници да инвестиционе активности подржавају политичка и економска стабилност, доступност висококвалификоване радне снаге, као и споразуми о слободној трговини са напредним тржиштима, као што су ЕУ, ЦЕФТА, Кина, Русија и Турска.

 

Promet na Beogradskoj berzi 7,38 miliona, najtgovanije akcije Mešer Tehnogasa

Преузмите андроид апликацију.