Почетна > Нови Сад

Нови Сад Фудбал

Чумић седми највећи трансфер у историји Војводине, ко је на првих шест позиција?

Никола Чумић и званично је потписао за Рубин из Казања, како наводи Трансфермаркт, за 1,5 милион евра. То је тек седми највећи износ за који је неки фудбалер Војводине напустио клуб, а ево ко црвено-бели дрес напустио за више новца.
Фото: ФК Војводина
Мирослав Стевановић, Игор Ђурић и Жељко Бркић Војводину су напустили за идентичну суму – 1,5 милиона евра.

Стевановић је дрес Војводине заменио Севиљиним, Ђурић је 2009. прешао у редове Херенвена, а голман Жељко Бркић већ давне 2011. је стативе „Карађорђа“ заменио стативама у Удинама, потписавши за Удинезе.

За 1,75 милиона евра Војводину је напустио Вања Милинковић-Савић. Он је са само 18 година, 2014. године, потписао за Манчестер јунајтед, а затим се одмах вратио у Војводину на позајмицу.

Касније је прешао у Торино где је сарађивао са тадашњим тренером Синишом Михајловићем, а у истом клубу је и данас.

Фото: ФК Војводина

За суму од 2 милиона евра из Воше је отишао још један голман – Дамир Кахриман. Он је те 2008. године из новосадске екипе отишао у турски Коњаспор, а највећи део своје каријере провео је играјући за српске клубове.

Слободан Медојевић је, такође за 2 милиона евра, из Војводине прешао у немачки Волфсбург. Као најбољи млади играч Супер лиге Србије „Стару даму“ напустио је 2012. године.

Вредност трансфера Милоша Красића у ЦСКА из Москве износила је 2,25 милиона евра и то га ставља на треће место ове листе. Са само 14 година дошао је у Војводину, био је капитен омладинског тима, а до 2004. године за први тим забележио је више од 70 лигашких наступа и 7 погодака.

Након сјајних наступа у Русији, уследио је и трансфер у Јувентус (15 милиона), што је уједно и круна његове фудбалске каријере.

Фото: Wikimedia Commons/Мельников Александр (Красић и Роберто Карлос)

Исту новчану вредност (2,25 милиона евра) Војводина је добила за трансфер Данијела Алексића који Нови Сад заменио Ђеновом. У питању је други највећи трансфер Војводине.

Алексић је право дете Војводине, а интересантно је да је 27. маја 2007. године уласком на мечу против Црвене звезде Алексић са 16 година и пет дана постао је најмлађи дебитант у српском фудбалу.

Најскупљи одлазак из Војводине јесте одлазак Гојка Качара који је почетком 2008. године за 3 милиона евра прешао у берлинксу Херту.
Фото: Wikimedia Commons/Steindy

Највећи део своје каријере провео је у Немачкој где је осим Херте наступао и за Хамбург и Аугзбург.

Каријеру је завршио можда и прерано у кипарском Анортозису, а остаје питање шта је све могао овај везни играч да током своје професионалне каријере није имао велике проблеме са повредама.

За суму мању од 1,5 милиона евра Вошу су напустили Сергеј Милинковић-Савић, Душан Тадић, Мијат Гаћиновић, Александар Катаи, Немања Радоја и почетком ове сезоне Урош Кабић и Мирко Топић.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Тадић је у Гронинген отишао за 1,1 милион евра, Сергеј је у Генк прешао за 1 милион евра, а Гаћиновић је у Апоел из Лимасола прешао за 1,25 милиона евра. Катаи је у грчки Олимпијакос прешао за 1,4 милиона евра.

Немања Радоја прешао је у Селту за 900 хиљада евра, Мирко Топић почетком ове сезоне отишао је у Фамаликао за 1 милион, а Кабић у Црвену звезду за 800 хиљада евра.

Milionski transferi iz Super lige Srbije ovog leta: Na spisku čak dva igrača Vojvodine

Преузмите андроид апликацију.