Почетна > Србија
Србија

Чубриловић-Пастор: Наставити добру сарадњу парламената

Сарадња Републике Српске и Аутономне покрајине Војводине на високом је нивоу, а биће настављена и у наредном периоду са новим сазивом парламента Српске, уз јачање политичких и друштвених односа, поручено је након састанка председника два парламента, Недељка Чубриловића и Иштвана Пастора.
FOTO TANJUG/ SKUPSTINA AP VOJVODINE/ DARKO GAVRIC

Чубриловић је, након састанка са делегацијом војвођанске Скупштине у Бањалуци, истакао да су у протеклом периоду два парламента разменила значајно искуство.

„Надам се да ће се овим путем наставити и да та сарадња неће бити само на нивоу парламената, него да ће имати конкретизацију у одређеним пословима“, рекао је Чубриловић, пренела је РТРС.

Пастор је истакао да су на састанку сумирани добри резултати и искуства дугогодишње сарадње два парламента.

„Констатовали смо и да ће сутра бити конституисана скупштина Српске у новом сазиву. Сигурно је да ће се институционална сарадња наставити. Волели бисмо када би та лична компонента, коју будемо кренули од сутра да градимо, достигла ниво који смо успели да изградимо са Чубриловићем“, рекао је Пастор.

Састанку су у Народној скупштини присуствовали и мађарски амбасадор у БиХ Кристијан Пош, генералним конзул Србије Милош Вујић и потпредседник владе Српске Антон Касиповић.

Poziv zaintersovanima za dobrovoljno služenje vojnog roka

 

Преузмите андроид апликацију.