Почетна > Свет
Свет

Црна Гора: Протестне ауто-колоне због најаве формирања владе са партнерима ДПС-а

У Црној Гори су у среду вече организоване протестне ауто-колоне у више градова због најављеног формирања владе са некадашњим партнерима Демократске партије социјалиста (ДПС), а без коалиције За будућност Црне Горе, пренели су подгорички медији.
Фото: Танјуг/AP/Ристо Божовић

На протестима у више општина истакнут је транспарент: „Издаја се не прашта“. Грађани су у Подгорици блокирали саобраћај на пар сати на кружном току на Златици, а организована је и ауто-колона градским улицама.

Представник организатора ауто-колона Иван Милић казао је синоћ да учесници протеста позивају политичаре да се врате победи од 30. августа 2020. која је, како је навео, препородила Црну Гору, преноси РТЦГ.

„Бићемо овде до краја и нећемо одустати“, казао је Милић.

У Никшићу је саобраћај био блокиран на 20 минута и то на кружном току.

У Тивту учесници су се окупили на трајектном прелазу Лепетане.

У Пљевљима је колона стала у улици Краља Петра између зграде Општине и Скупштине општине. Саобраћај је убрзо пуштен.

Протест је организован, како су најавили организатори путем друштвених мрежа, због неслагања што коалиција „За будућност Црне Горе“ неће бити део владајуће већине и што се у владу уводе партије које су некад сарађивале са Милом Ђукановићем.

На Вајберу је формирана група „Одбрана изборне воље“ где поједини чланови групе предлажу протесте јер сматрају да су преварени и на овим изборима.

Посланик Нове српске демократије (НСД) и коалиције За будућност Црне Горе Јован Вучуровић честитао је, како је казао, храбрим грађанима који су се сами организовали да бране свој глас и који показују велику одговорност.

Катастрофално је и неодговорно понашање Милојка Спајића. Његова спремност да на места одлучивања врати организовани криминал, Мила Ђукановића и остале који су уништавали Црну Гору, и који су хтели да отимају светиње СПЦ, изазвало је велико огорчење народа. 30. августа 2020. године, као и на последњим председничким изборима јасно се оцртала већина која треба да буде окосница нове владе и Спајић то мора да има у виду, а не да њим управљају сујета и нетрпељивост, поручио је Вучуровић.

Трговински дефицит Црне Горе у јулу 293,5 милиона евра

Преузмите андроид апликацију.