Почетна > Свет
Свет

Црна Гора: Данас саслушање Абазовића, Катнића, Вукшића

Скупштински Одбор за безбедност и одбрану саслушаће данас потпредседника Владе Црне Горе Дритана Абазовића, вршиоца дужности врховног државног тужиоца Дражена Бурића и главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, поводом дешавања у безбедносном сектору.
Фото: Pixabay/Daniel Bone

Одбор ће, како је најављено, саслушати и директора Агенције за националну безбедност (АНБ) Дејана Вукшића и шефа специјалног полицијског одељења Драгана Радоњића.

Одлуку о контролном саслушању Одбор је донео једногласно, на иницијативу председника тог тела Милана Кнежевића.

Кнежевић је за портал РТЦГ уочи данашње седнице Одбора рекао да се не сме дозволити никад више да се делови безбедносног сектора отргну од Устава и закона и срасту с организованом криминалом.

„Контролно саслушање треба да покаже значај институција које имају задатак да се боре против организованог криминала и корупције. Не могу ни претпоставити какве информације ћемо добити, али свакако је заједничка обавеза да допринесемо да се никад више делови безбедносног сектора не отргну од Устава и закона и срасту с организованом криминалом“, истакао је Кнежевић.

Образлужући иницијативу, Кнежевић је рекао да није тајна да је у Црној Гори нарушена, не само безбедносна, већ и друштвено-политичка ситуација, оценивши да је то последица наслеђеног вишедеценијског стања.

“Плашим се да је ових дана и недеља безбедносна ситуација толико кулминирала, да последице могу да буду несагледиве и сматрам да је надлежност Одбора да учини све и допринесе да се сачува интегритет и институција и државе Црне Горе”, додао је Кнежевић.

Седница ће бити одржана у просторији за разматрање материјала означених степеном тајности.

Влада Црне Горе биће реконструисана

Преузмите андроид апликацију.