Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Човић: Појачања? Прво морамо да решимо питање тренера

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић био је гост у емисији „Фокус“ на телевизији Б92 и том приликом говорио о актуелним кошаркашким збивањима.
Фото: ABA liga/Buducnost VOLI

У дану када је Партизан добио специјалну позивницу за учешће у Евролиги, Човић је честитао највећем ривалу.

„Искрено сам срећан и честитам вечитом ривалу. Без икаквог сарказма то кажем. Лично сам Ђодрију Бертомеуу још на Фајнал фору пре неколико година причао о концепту Евролиге са 20 клубова. И тада сам му говорио да Србија треба да има два представника у елити и ето, то се сада догађа. Искрено честитам“, рекао је Човић.

Кроз разговор је упитан о појачањима за следећу сезону, али је Човић истакао да је најпре потребно решити питање тренера.

„Знате како, Дејану истиче уговор за неколико дана. За сада смо причали о његовом останку, наставку сарадње, али више ћемо знати наредне седмице. Прво да прође финале“, рекао је Човић.

Тек након тога ће се причати о појачањима.

„Да бисмо причали о појачањима, прво морамо да бирамо тренера. Нисмо још ништа говорили о појачања, нити смо са било ким причали. Гледајте колико се имена само помиње у последње време. Ми нисмо никог контактирали, што не значи да нисмо заинтересовани, али о појачањима нећемо пре него што изаберемо тренера. Тачно се зна који су играчи под уговорима, сачекајте да завршимо сезону, па ћемо онда о свему“, рекао је први човек клуба са Малог Калемегдана.

Уговор истиче и Нејту Волтерсу.

„Њему такође истиче уговор, а да ли ћемо да продужавамо зависиће од тренера. Он је отишао јер има одређених породичних проблема, а струка је проценила да и без њега можемо да дођемо до циља“, нагласио је Човић.

На крају је истакао да ће у финалу КЛС које почиње у петак играти „тренутно два најбоља српска клуба“.

Zvezda i FMP u prvom finalnom duelu Superlige

Преузмите андроид апликацију.