Почетна > Србија
Србија

Чоколадна чаролија ручне израде у Сенти – “Réel Chocolate”

Кажу да је љубав према ономе што радимо, кључ успеха. Доказ за то је продавница и музеј чоколаде “Réel Chocolate” у Сенти, која већ годинама испуњава слатке жеље својих потрошача.

Ова занатска производња почела је са радом још 2015. године, док је музеј отворен 2020. године, у срцу овог града. О квалитету њихове чоколаде говори чињеница да је “Рéел” први представник Србије на додели звездица за најбољи укус. Власник радње истиче да је поносан на њихово учешће на Међународном такмичењу укуса у Енглеској, где је њихова чоколада од карамеле освојила стручни жири и однела победу.

Фото: Војводина уживо

Акценат је искључиво на ручној производњи, како власник наглашава, свака табла чоколаде добија посебан третман. Састојци се набављају од проверених домаћих произвођача, док воће које се налази у чоколади не квари њен укус, већ га допуњава, захваљујући лиофилизацији.

Фото: Војводина уживо

Током нашег обиласка музеја, сазнали смо да је омиљени слаткиш многих, чоколада, коришћена је још пре 3500 година, у време древне јужне и латиноамеричке цивилизације. Док за разлику од тада, данас у њој ужива цео свет. Првобитно се пила, углавном у религијским ритуалима, па су је називали “храном богова”.

“Реч “Рéел” значи “прави” и зато смо изабрали ово име, да вам дајемо праве вредности, састојке и на крају укус и уживање преко наше чоколаде”, истиче Иштван Ленђел, власник ове занатске производње.

Захваљујући знању, љубави и пажњи, сировина белгијске чоколаде у сенћанском Рéел-у, постаје право чоколадно чудо.

Уколико желите да откријете како је настала прва чоколада, погледате неке од првих калупа у којима се она правила или једноставно осетите неки другачији укус ове посластице, на који до сада нисте навикли, посетите музеј “Рéел Цхоцолате” у Сенти.

Nemačka Bizerba otvorila fabriku u Valjevu

Преузмите андроид апликацију.