Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Чистите ли овај предмет у кући? Омиљено место за скупљање бактерија

Чишћење прашине није најлепши посао, али га је неопходно обављати. Опште је познато да се бактерије скупљају и на глатким површинама, а нису поштеђени чак ни мањи предмети.
Фото: Wikimedia Commons/Raimond Spekking

Меган Марфи је експерткиња за чишћење и поделила је савете и трикове како да се решимо микроба са предмета које свакодневно користимо.

Интересантно је да је издвојила један предмет који већина људи заборави да очисти, а већина га свакодневно користи. Да ствар буде гора, многи га користе и док једу, што, јасно вам је, никако није добро.

– Велика је вероватноћа да врло ретко, или чак никада, не чистите даљински управљач. Али, потребно је чистити га барем једном месечно, нарочито ако је неки члан породице болестан, како би се избегло ширење клица – рекла је Марфи.

За детаљно чишћење даљинског управљача Меган препоручује коришћење памучне крпе, алкохола, штапића за уши, крпе која не оставља длачице, и чачкалице.

Започните с уклањањем батерија из уређаја. Затим умочите крпу у алкохол да обришете површину даљинског управљача. Како бисте били сигурни да је свака пукотина чиста, намочите вату у алкохол и нежно очистите око сваког дугмета.

Ако се прљавштина задржава поред дугмића, употребите чачкалицу да извучете прљавштину за максималну чистоћу. Након што даљински управљач буде изгледао, и чинио се чистим, вратите батерије натраг у уређај.

Последњи и најважнији савет који експерткиња препоручује је чување даљинског у кутији. Држање мањих, техничких предмета у затвореном простору, осигураће максималну заштиту.

Otišlo je sunce i nemate volje! Kada je anksioznost ozbiljnija nego što mislite

Преузмите андроид апликацију.