Почетна > Бизнис
Бизнис

Чиме Финци привлаче туристе?

Европске земље бележе све боље резултате и приходе од туризма, али и даље не јењава борба око тога ко ће привући више гостију. Ко је најпопуларнији, ко је понудио најниже цене, ко је раскрстио са масовним туризмом, само су неке од вести које се непрекидно појављују у медијима скрећући пажњу са једних на друге.
Фото: Unsplash/malyushev

Ових дана појављује се и Финска која је наводно последњих пет година рангирана као најсрећнија земља на свету и то би, сматрају, требало да буде довољан разлог да их неко посети.

Међутим, осим епитета најсрећнији, овај народ изгледа има и низ занимљивих и необичних активности које практикују целе године, а колико је то интересантно за туристе из Европе и света остаје да се види.

Једно од најзанимљивијих је, сматрају Финци, такмичење или трка са женама преко рамена. Ово такмичење се одржава од 1992.године, а главна награда је пиво и то количина једнака тежини победникове супруге.

На другом месту је трка у вуненим чарапама , а на трећем турнир у фудбалу у сред мочваре који окупља око 2000 играча сваке године.

Када је реч о зимским спортовима, осим класичног финског санкања, ту је и скијање у купаћим костимима. Ову игру смислиле су жене комбинујући две прилично екстремне активности – скијање и сауну.

Назаобилазне су и трке са ирвасима и то у Лапонији где има око 180 хиљада ирваса колико и људи.

Има ту још занимљивих надметања као што је плетење, али и се у јулу сваке године организује  такмичење „Поспана глава“ . Догађај почиње раним јутарњим буђењем за поспану главу године, а то је обично нека позната личност коју бацају у море у 7 сати ујутро.

Финци верују да су они који овог дана касно спавају лењи и непродуктивни остатак године.

Cene i u 2023. presudne za izbor proizvoda

Преузмите андроид апликацију.