Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Чикаго улаже 2,2 милијарде долара у стадион да задржи екипу у граду

У настојању да задрже НФЛ тим Берсе уз обалу језера Мичиган, град Чикаго је најавио 2,2 милијарде долара вредно преуређење стадиона „Солџер Филд“.
Фото: Танјуг/AP Photo/Landmark Chicago Interests, LLC via AP

Градоначелница Чикага Лори Лајтфут открила је планове да се „Солџер Филд“ претвори у стадион с кровом како би се модернизовао садашњи дом Берса, те фудбалског клуба Чикаго Фајера који игра у МЛС.

„Морамо улагати у Солџер Филд. Овај стадион мора бити целогодишња дестинација“, рекла је Лајтфут истакавши како би се део новаца надокнадио продајом права на име стадиона.

„Морамо побољшати искуство навијача. И то је управо оно што нам је циљ“, додала је градоначелница.

Фото: Танјуг/AP Photo/Landmark Chicago Interests, LLC via AP

Последњих година се спекулише како би се Берси могли преселити на нов стадион у предграђу Чикага, Арлингтон Хајтс на месту некадашње тркаће стазе Арлингтон Парк која је затворена 2021. и планирана за преуређење.

Берси су у септембру прошле године потписали купопродајни уговор о куповини некретнине за 200 милиона долара, а у марту су ангажовали архитектонску фурму да изради планове стадиона.

Најам Берса на „Солџер Филду“ траје до 2033. године, али 2026. могу да раскину уговор, међутим, морали би да плате 84 милиона долара казне, преноси „Чикаго Трибјун“.

„Медведи“ играју на „Солџер Филду“ од 1971. након што су се тамо преселили са „Вриџли Филда“.

„Солџер Филд“ има капацитет од 61.500 места, што га чини најмањим стадионом у НФЛ-у.

Đoković bez vakcinacije ne može ni u Montreal

Преузмите андроид апликацију.