Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Четири правила за негу коврџаве косе уз која ће она изгледати савршено

Примените савете стручњака и коса ће вам бити лепша него икад. Увек желимо оно што немамо, па тако даме са равном косом желе локне, док оне које су рођене са коврџавом желе да је исправљају.
Фото: Pixabay/FamilyPhotoStudio

Дефинитивно је женама са коврџавом косом теже да је обуздају и да она изгледа уредно и здраво. Није увек лако ни изабрати фризуру која је у тренду.

Ипак, фризери имају четири трика у неговању коврџаве косе – редовно шишање, хидрирање власи, пажљиво сушење и фенирање, као и употребу сувих уља која ће локнама дати сјај.
Фото: Pixabay/AjayGoel
1. Скраћујте врхове сваких месец дана

Врхови су често исушени сами по себи. Због тога фризери кажу да ће скраћивање косе једном месечно освежити фризуру и спречити да се крајеви расцветају. Поред тога, коса ће добити на волумену.

2. Одаберите прави шампон

Приликом одабира шампона, одлучите се за онај намењен сувом типу косе који хидрира власи од корена до врха. Косу перите једном до два пута седмично, како је не бисте додатно исушивали.

3. Пажљиво са феном

Када је реч о сушењу косе и фенирању, девојке које имају природне коврџе требало би да воде рачуна да не користе најјачи степен на фену после прања косе.

Право решење је споро фенирање кружним покретима феном који ће бити подешен на најнижу топлину и јачину, саветују стручњаци.

4. Уља чине чуда

Иако коврџава коса увек делује бујно и раскошно, она је заправо врло осетљива и крхка, па може да делује исушено. Због тога је употреба сувих уља за негу косе која јој дају сјај и мекоћу, обавезна у третману неге.

Такође, с времена на време ставите хранљиву маску која ће хидрирати косу и дати јој сјај.