Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Четири парфема за којима супротан пол луди!

Мирис је један од првих утисака који људи стекну о нама. А ово су заводљиви парфеми којима ниједан мушкарац не може да одоли.
Фото: Pexels/Karolina Grabowska

Мириси заузимају важно место у нашим животима – утичу на наше емоције, благостање, расположење, па чак и на наше склоности према супротном полу.

Научници су спровели десетке истраживања покушавајући да утврде које мирисне ноте могу да се подведу под афродизијаке. Резултат је следећи: мошус, кедар, јасмин и ванила никада не могу да оману.

Зато, ако се спремате за посебно вече,ово су заводљиви парфеми који ће га, једноставно, одушевити.

Ванила

Ванила је базна нота у најпопуларнијим парфемима данашњице и то са добрим разлогом. Још у раном 18. веку, лекари су га преписивали пацијентима као лек против мушке импотенције. У ствари, истраживања показују да је она природни афродизијак.

Један од најпопуларнијих парфема који је базиран на мирису ваниле је Tobacco Vanile Том Форда. То је топао, сладак мирис. Махуне тонке, ванила, какао и сушено воће комбинују се са листом дувана и цветом дувана како би се створила необично богата арома.

Јасмин

Јасмин се дуго сматрао симболом љубави и страсти. Његова арома је прави афродизијак, примамљив и за мушкарце и за жене. У зависности од концентрације, јасмин парфему даје различит призвук: од нежног до еротичног.

Ако је нежан, он оставља утисак чистоће, нежности, младости. Ако је јак, то је арома страсти, јака и опојна. Стручњаци сматрају јасмин једним од најсексипилнијих природних мириса.

Gucci Bloom један је од парфема који даме обожавају, а почива на мирису јасмина. Он почива на нотама јасмина, рангунске пузавице и туберозе. Онима који га носе пружа осећај слободе да буду оно што јесу.

Мошус

Вековима је на врху листе састојака за најсексепилније мирисе, изузетно тежак и сензуалан. Углавном се користио као база парфема, трећи тон који обузима чула тек након неколико сати ношења и најдуже траје.

Прошло је више од једног века од тријумфа чувеног парфема Channel 5, али то га не спречава да остане у врху најпродаванијих мириса. Чувена композиција, која је пуштена у продају 1921. године, била је јединствени букет, у чијем је средишту сензуални иланг-иланг, а подлогу даје проверени мошус.

Кедар

Кедар је основа многих парфема са дрвенастим, зеленим или оријенталним мирисним нотама. Један од њих, обогаћен бројним зачинима, воћним нотама прављен је управо са намером да провоцира супротни пол: Body Paint Vilhelm Parfumerie.

Мирис представља израз еротске фантазије у којој се маскиране жене међусобно сусрећу у тајној паришкој галерији, испред слике Ла Дансе уметника Хенри Матис из 1910. године. „Тајни култ жена, ритуални плес, шапутави звукови, екстаза узвреле коже; преточено у топлу, свежу тинктуру ледено хладног сока од крушке зачињеног чилијем“ – овако је најављен релативно нов, сензуални парфем који је одмах освојио мушкарце.

Evo šta su pozitivne strane raskida veze

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке