Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Чешкој тенисерки укинута забрана уласка у Аустралију

Жалбени суд Аустралије поништио је чешкој тенисерки Ренати Ворацовој укидање визе за улазак у ову земљу, преносе локални медији.
Фото: Unsplash/Cristina Anne Costello

Ворацова (38) је почетком године депортована из Аустралије због статуса вакцинације и није могла да игра на првом грен слем турниру сезоне.

Аустралијски „Ејџ“ подсећа да је Чехиња добила изузеће од вакцинације као и Новак Ðоковић, али је Жалбени суд утврдио да је њен случај нешто другачији у односу на српског тенисера.

Жалбени суд Аустралије је саслушао доказе у којима се наводи да је Ворацовој након преговора између њеног адвоката и аустралијских пограничних снага одобрена виза, која јој омогућава да уђе у ову земљу као „законити недржављанин“.

„Није било доказа да Ворацова није испоштовала услове за издавање визе. Она је поштовала сва релевантна правила и било је доказа да се ослањала на изјаве које су јој дали Тенис Аустралија и Министарство здравља у Викторији о медицинском изузећу“, навео је потпредседник Суда и шеф Одељења за миграције и избеглице Јан Редферн.

Он је рекао да се Ворацова не противи вакцинацији као Ðоковић.

„Напомињем да се случај Ворацове разликује од случаја Ðоковић. Ворацова није ни морала да се ослања на чињеницу да је претходно имала коронавирус као медицински контраиндикацију за вакцинацију јер је имала медицинску основу да одложи вакцинацију“, навео је, између осталог, Редферн.

Ђоковић је депортован из Аустралије уочи почетка у Мелбурну иако му је првобитно био дозвољен улазак у ову земљу.

Organizatori potvrdili: Đoković ne može da igra u Njujorku

 

Преузмите андроид апликацију.