Почетна > Србија
Србија

Чешка корпорација планира улагање у Србију

Чешка корпорација „Central European Industries“ (CE Industries), власник зрењанинске „Беохемије“ и сувласник сомборске фабрике акумулатора „Black Horse“, саопштила је да ће данас представити своје развојне потенцијале и пројекте председнику Покрајинске владе Војводине Игору Мировићу.
Фото: Градске инфо

Из CE Industries наводе да планирају да са „Беохемијом“ и „Black Horsom“ освајају нова регионална и европска тржишта, али и да купују и развијају и друга српска предузећа.

Чешка компанија има више од 20 предузећа у Чешкој, Словачкој, Хрватској и Србији и запошљава више од 2.500 радника.

Директор „ЦЕ Индустриес“ за Србију Роман Кратохвил је истакао да ова корпорација планира нове инвестиције у Србији у свим областима којима се бави и да отвори нова радна места.

„Планирамо да наставимо да улажемо и у стратешка партнерства у постојећим предузећима као и у куповину и даље развијање предузећа са тешкоћама у пословању,“ рекао је он.

Додао је да корпорација до сада није користила никакве подстицаје за стране улагаче, који су на располагању у Србији, али да сада планира да аплицира за њих.

Предузећа у оквиру „CE Industries“ се претежно баве рециклажом, енергијом и железницом, а однедавно и производњом и продајом робе широке потрошње.

Čadež: Srpski privrednici imaju šta da ponude turskom tržištu

Преузмите андроид апликацију.