Почетна > Свет
Свет

Чеси купују амерички Колт

Куповином америчке фабрике Чешка Збројовка задовољиће услов војске САД о набавци само домаћих производа.

Чувени произвођач оружја ЦЗГ, Чешка Збројовка, куповином америчког Колта отворио је врата продаји америчкој и канадској војсци, а тиме и знатном расту прихода.

Како пише Ројтерс, мајском аквизицијом Колта вредном 222 милиона долара чешка компанија постала је озбиљан конкурент великим играчима на америчком тржишту оружја, Смит & Весону и Стурм Ругеру, преноси Пословни дневник.

Фото: WikimediaCommons/By Es wird Thatguy96

Са својим фабрикама у САД и Канади Колт ће Чешкој Збројовки дати капацитете за проширење производње изван Чешке, али и омогућити конкурисање на тендерима набавке америчке војске, јер ће испуњавати предуслов производа из САД.

„Колт је важан корак у реализацији нашег циља достизања прихода од милијарду евра до краја 2025. године”, изјавио је у интервјуу Ројтерсу директор ЦЗГ-а Јан Драхота. Збројовка је прошле године имала приход од 570 милиона долара, а кроз неколико година би по продаји била раме уз раме са Смит & Весоном који зарађује 1,1 милијарду долара.

Аналитичари сматрају како је тај циљ можда и преамбициозан за чешког произвођача, јер ће тражити велика капитална улагања.

Остале вести из света прочитајте овде.

 

Преузмите андроид апликацију.