Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Цене издавања станова у паду – откривамо вам каква је ситуација у Новом Саду

Цене изнајмљивања станова су у паду у односу на прошлу годину, а један од разлога јер нема више масовног доласка Руса и Украјинаца.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић

Данче Славов из Статус некретнина за портал НС Уживо је потврдио да су цене у паду, али не у толикој мери као што је то пример у Београду, где су цене станова у паду за 30 одсто.

„Цена издавања станова у Новом Саду пала је од 10 до максималних 15 одсто. Пад цена је осетан у околним локацијама, од Детелинаре, Новог насеља, Адице, као и крајњи део Телепа“ – рекао је Славов.

Чињеница је да цене станова зависе од различитих фактора као што су локација, величина стана, опрема, наш саговорник нам открива које су то цене гарсоњера.

Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић

„Ако посматрамо мање гарсоњере до 50 квадрата, цена изнајмњивања је између 200 и 280 евра до 300, 350 евра. А ако су то гарсоњере, преко 50 квадрата, оне иду преко 400 евра. У односу на прошлу годину, цене су опале, али не више од 15 одсто. Што се тиче потражње, и даље је велика, Нови Сад има велики притисак за становима. Има људи који мењају станове, који долазе, има и странаца, а има и Руса и даље. Они долазе периодично, некада су долазили на дан по 50“ – истакао је наш саговорник.

На питање да ли је потражња већа за издавањем или куповимо станова, наш саговорник нам одговара:

Смањило се и једно и друго, стагнира и куповина, као и издавање.

Нови кварт ускоро „ниче“ у продужетку Народног фронта, спајају се Лиман и Телеп (ВИДЕО)

Преузмите андроид апликацију.