Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Цена квадрата неких гаража скупља него квадрат стана или куће – ево које су цене у Новом Саду

Уколико имате гаражу коју не користите, а треба вам новац, њеном продајом добићете вероватно више него што мислите, јер су осим станова и кућа у протеклим годинама расле и цене гаража и гаражних места.
Фото: 4zida.rs

Где паркирати ауто и да ли ће га неко „закачити“ на паркиралишту престају да буду проблеми оног момента када имате гаражу, па су можда баш зато оне на цени као никада раније.

Цене квадрата гаража у Новом Саду крећу се од око 1.000 евра по квадратном метру, са понеком испод те цене, па све до 2.000е по квадрату, са тим да се неке продају и за више.

Наравно, битна је и квадратура, јер у неким старим зградама можете купити гараже мањих квадратура које нису практичне за све нове аутомобиле.

Фото: 4zida.rs

Тако, на пример, на Старом граду можете купити гаражу за 16.000 евра, која држи цену од скромних 940 евра по квадрату.

На Новој Детелинари за 1.300 евра по квадрату можете добити гаражни простор од 18 квадрата, док код Железничке станице малу гаражу од 12 квадрата можете купити за 18.000 евра (1.400 евра квадрат).

На Грбавици, где се увек тражи паркинг место више, цена квадрата гараже креће се око 1.500 евра, па гаражу од 14 квадрата можете купити за нешто више од 20.000 евра.

Фото: 4zida.rs

У Хаџи Рувимовој и на Булевару Европе цене су сличне, око 1.600 евра по квадрату, па тако на првој локацији можете купити гаражу од чак 20 квадрата за око 31.000 евра, што је равно некадашњим ценама гарсоњера са сличном, па и већом квадратуром.

Најскупље гараже, чини се, налазе се на истој локацији као и најскупљи станови, а то је Булевар ослобођења.

Док већ неко време станови на овој локацији прелазе цену од 3.000 евра по квадрату, гараже не заостају пуно, јер се неколико њих продаје са ценом од 2.000 евра квадрат, подаци су са сајта 4зида.

Тако једну гаражу од 14 квадрата на овој локацији можете купити за 28.000 евра.

Фото: Градске инфо
Да су гараже веома тражене говори и чињеница да је раст њихових цена процентуално већи и од раста цена станова, кућа, па и пословних простора.

Аутомобил као примарно средство превоза користи далеко више људи него што је то био случај раније, све више породица има више од једног возила, а неки делови града просто не могу на своје паркинге да приме сва возила околних станара.

Ако применимо закон понуде и потражње, чини се да цена квадрата гаража, поготово на ударним локацијама, неће пасти још дуго.

Nova saobraćajnica u Kisaču – Tankosićevo povezano sa državnim putem (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.