Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта можете научити од симпатичне зелене сове Дуо? (ВИДЕО)

Одувек сте волели шпанске серије, француске филмове и италијанске канцоне, и маштали да знате један од тих језика.

После сваког летовања у Грчкој кажете себи како ћете се од септембра уписати на курс грчког језика и следећег лета одушевити Јоргоса власника апартмана код којег идете последњих пет сезона. И тако годинама обећавате себи. Сваког следећег лета Јоргос добије од вас флашу ракије, загрљај и „Калимера“ „Ти канис“ и на томе остане, јер ви нисте имали ни ове зиме времена да научите његов језик.

Брз начин живота, пословне обавезе, деца, породица, гужва у саобраћају… све су то разлози и изговори зашто и овај пут нисмо нешто урадили за себе. Али сложићете се да иако су ново модерно доба и брзо начин живота донели многе промене у наш живот, неке нам баш и не пријају, донели су и много добрих ствари. Данас све можемо да урадимо преко телефона. Можемо да радимо, учимо, купујемо, заказујемо маникир и педикир… Све може. Појавиле су се апликације које броје кораке, пазе шта једемо, прате месечни циклус, подсећају нас да устанемо јер смо дуго седели и много тога још.

Фото: Pixabay/www.duolingo.com
Тако је у наш живот ушетала и симпатична зелена совица Дуо. Дуо је ту и са лакоћом може да вас научи неки страни језик који сте толико желели да научите.

Дуолинго је бесплатан сајт и апликација за учење страних језика. Али за сада једини проблем апликације код нас је што дуолинго нема српски језик па вам је потребно знање енглеског језика како бисте савладали још неки страни језик.

Апликација учења језика вам нуди преко 40 различитих курсева језика и преко 23 језика, а доступан је на ИОС, Андроид и Виндовс 8.1 платформи са преко 150 милиона регистрованих корисника широм света.

Заједница коју је окупила симпатична совица је највећа онлајн заједница за учење страних језика.

На Дуолингу ћете кроз игру и забаву лагано научити жељени страни језик.

Дуолингове лекције су мале величине и више личе на игру него на учење. Ви сте мотивисани да наставите да учите када се забављате. Али Дуолинго није само игра. Заснован је на методологији за коју је доказано да негује дугорочну меморију на оно што се учи, технологији машинског учења која персонализује искуство ученика и наставним плановима и програмима заснованим на националним и међународним стандардима.

За учење језика на Дуолингу вам је потребно само десетак минута у току дана и можете то урадити било где да сте, у реду на каси у продавници, у аутобусу док идете на посао или у чекаоници у Дому здравља.

Истраживања су показала да је Дуолинго ефикасан начин за учење новог језика, али немојте нам само веровати на реч већ пробајте и сами.

Видећете резултати неће изостати и можда баш овог лета одушевите Јоргоса вашим знањем грчког језика.

Da li je Tinder mesto gde možete naći princa na belom konju?

Преузмите андроид апликацију.