Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Челси због Абрамовича пред празним трибинама у Лиги шампиона

Европска унија је увела санкције Романо Абрамовичу, а самим тим и Челсију, због војних операције Русије на територији Украјине.
Фото: WikimediaCommons/Ank kumar

То практично значи да ће плавци своје преостале сусрете у Лиги шампиона играти иза затворених врата, без присуства публике.

Из УЕФА су саопштили да ће „радити са ЕУ и релевантним државама чланицама како би обезбедили и одржали корак са свим релевантним примењивим мерама“.

„УЕФА је потпуно посвећна имплементацији санкција ЕУ и свих међународних санкција. Схватамо да у овом случају је присутна лиценца владе Велике Британије која омогућава Челсију да настави са минимумом фудбалских активности све док то не обезбеђује финансијску корист господину Абрамовичу. УЕФА ће наставити блиско да сарађује и да подржава играче, особље и навијаче Челсија кроз ова тешка времена како би им омогућили да бране боје свог клуба на терену“, стоји у саопштењу УЕФА.

Челси у Премијер лиги оперише под посебном лиценцом коју им је издала Влада Велике Британије и власници сезонских улазница могу да гледају домаће мечеве.

Међутим, клубу по санкцијама ЕУ није дозвољена продаја карата за европске мечеве јер би тиме остварили приход за власника клуба, који је под санкцијама.

Ko će osvojiti trofej Lige šampiona?

Преузмите андроид апликацију.