Почетна > Србија
Србија

Челарево: Зелена транзиција

Велика садња у Челареву на чак два хектара одржана је у петак 24. фебруара, и засађено је 6500 садница багрема и сибирског бреста.
Фото: Војводина уживо

Општина Бачка Паланка је санирала дивљу депонију у Челареву и на земљишту на којем је неодговорно и неадекватно одлаган отпад од данас се налази 6500 садница дрвећа.

“Овај дан значи пуно за општину Бачка Паланка. Ово је прва депонија коју смо рекултивисали, санирали и пошумили. Ово је јако добра порука за сва остала насељена места, којих има 13 у општини Бачка Паланка, да ћемо на тим локалитетима, где нажалост постоје дивље депоније, санирати и на исти начин пошумити. Што ће допринети самој животној средини и да природи вратимо оно што смо узели. Са Министраством животне средине радимо на пројекту регионалне депоније, која ће се налазити у Новом Саду. А у Бачкој Паланци ће постојати трансфер станица, чиме заокружујемо цео процес са отпадом, сортирањем и бићемо општина без загађења.” изјавио је Милан Чавић, председник Скупштине општине Бачка Паланка.

Фото: Војводина уживо

“Министарство заштите животне средине ставило је у фокус претходних година АП Војводину с обзиром да је најмање пошумљена територија наше републике, завршен је конкурс 17. фебруара ове године за јединице локалне самоуправе и очекујемо одличне пројекте за многе јединице локалне самоуправе у Војводини.” изјавила је Сара Павков, државна секретарка Министарства заштите животне средине.

Prokop poprima konačan izgled – pogledajte dokle su stigli radovi (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.