Почетна > Свет
Свет

Цеков: Украјина нема шансе да поврати Крим

„Украјина нема шансе да поврати Крим ни употребом војне силе, а ни политичким деловањем“, изјавио је данас за агенцију ТАСС члан Савета Федерације Русије са Крима Сергеј Цеков.
Фото: Wikimedia Commons

„Украјина уопште нема шансе да поврати Крим војним путем. То је немогуће. Али не значи да не треба да будемо спремни на провокације и акције са њихове стране. Они се припремају, али и ми“, рекао је Цеков.

Шеф кабинета председника Украјине Андриј Јермак изјавио је раније да се та земља спрема за офанзиву на Крим, а заменик украјинског министра одбране Владимир Гаврилов рекао је јуче у интервјуу за Скај њуз да ће украјинске снаге бити на Криму до децембра, као и да ће рат бити завршен на пролеће наредне године.

Како је рекао Цеков, такве изјаве кијевских власти су требале да стимулишу помоћ из Европе и Сједињених Америчких Држава.

Лидер Крима Сергеј Аксјонов рекао је у петак да локалне власти контролишу радове на утврђивању на полуострву, а како би осигурале безбедност народа и истакао да су те мере довољне да се осигура безбедност Крима.

Konašenkov: Ruske snage uništile četiri haubice M777

Преузмите андроид апликацију.