Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Ћави довео Српкињу у Барселону

Саша Средановић, спортска психолошкиња нова је чланица Барселоне.
Фото: Unsplash/Patrick T. Kindt

Саша је претходне три године радила у Шпанији. Радила је у Атлетику из Билбаа, а затим је постала део Бетиса, који је ове сезоне освојио куп Шпаније.

Барселона је брзо реаговала и довела је Сашу у своје редове. Са Барселоном је потписала шестогодишњи уговор.

„Мени је објашњено да Барселона има проблема са осцилацијама у последње две године. Те су на трећем месту па на петом па на седмом, па се врате на друго место. Дакле треба их балансирати и треба им та психолошка потпора. Играју Лигу шампиона коју одавно нису узели. Не знам ко је инсистирао на мом довођењу, то ћу тек да сазнам кад дођем у клуб. Али то се ради на нивоу клуба, менаџмент са тренером. Ако те не жели тренер, џабе те жели менаџмент“, рекла је Саша о опширном интервјуу за Мондо.

Каже да је и имала разговор са Ћавијем после једне утакмице Барселоне и Бетиса.

„Ћави ми је пришао после једне утакмице с Барселоном. Пружио је руку Пелегринију, пружио је руку и мени и Ћави ми је тад рекао ’браво, прави си мастермајнд. Насмејала сам се и рекла ако то долази с ваше стране, онда је то велика част. Верујем да је он имао велики удео по питању мог довођења у Барселону“, додала је.

Поделила је и једну занимљиву анегдоту у из финала Купа Краља, који је Бетис освојио.

„Играли смо 1:1 против Валенсије, иду продужеци. Улазимо у свлачионицу пред продужетке. Сви су нервозни, онако баш. И онда им кажем све оно што сам им већ убацивала у подсвест. Конкретно тада, кажем им ’И да дође до пенала, од пет пенала, дајемо пет. И ако буде шест, дајемо свих шест. Је л’ вам то јасно? Сумња ли ико у себе? Не. Океј, идемо напоље’. Пелегрини ми је рекао да сам урадила праву ствар. И онда је ту Хоакин подигао атмосферу, он је стварно прави капитен. И тако је било. Ниједан играч није одао нити један одсто страха да ће промашити тај пенал. Сви су били сигурни да ће дати гол. Али то је део психолога, да убеди играче.“

На крају, све има своју цену.

„Прво, радим посао који волим и захвална сам драгом Богу што ми је дао могућност да се бавим оним што волим. Много себе и рада сам уложила у то. Много невиђања породице. Овај посао те доводи у ситуацију да у већини случајева немаш времена за приватан живот. Због Купа краља нисам породицу видела три месеца. Најлакше је да дођу код мене, али сам њихов долазак би мени доста реметио, јер је преозбиљан рад уложен у целу сезону. Останеш жељан и оца и мајке и брата, толико је захтевно све. Постигла сам много тога у ове три године. И тај шпански фудбал ми је много дао, али ми је много и узео“, закључила је Саша Средановић.


Barselona nudi novi Daniju Alvešu

Преузмите андроид апликацију.