Почетна > Србија
Србија

Чачанско село због снега већ 24 сата без струје

Драгачевско село Граб које се налази на граници са Чачком од јуче нема струје, због снега који је падао у претходних 48 сати.
Према речима мештана то није први пут да им са снегом нестане и струја.
Фото: Pixabay/uknowgayle

Иако се претходних година радило на замени мреже и постављању бетонских бандера, проблем и даље није решен.

Према речима мештана, главни проблем у снабдевању струјом четири засеока села Граб представља разводни ормар који годинама стоји оштећен, јер су са њега скинута или су спала врата па су урађаји, који се унутар њега налазе, изложени атмосферским приликама, ветру, киши, снегу.

„Имамо проблема са електричном енергијом. С времена на време је имамо, час је немамо. Када је лепо време ми имамо струје, кад су падавине, снег, киша ветар, струја нестане. Проблем је ормар који је доста оштећен и последица тога је да нема струје. Имали смо проблема и са апаратима за домаћинство, која су могла да престану да раде. Долазило је до преспајања, до 380 волти“, каже мештанин Милован Рајичић.

Он додаје да се због овог проблема обраћао Електро-дистрибуцији у Гучи и у Чачку, али да осим обнове линије сам проблем није решен.

Милета Рајичић такодје из Граба наводи да се са датог ормара електричном енергијом напајају четири фамилије и да решење не изискује велики посао нити велика финансијска улагања.

„Само да вежу за неколико завртања овај поклопац и да се мало среди овај ормар, имали би редовније снабдевање. И мало линија да се покреше где је нагнуто дрвеће или куда иде главни вод. Иначе, проблем са бандерама је решен, све су бетонске, све је у реду“, казао је Милета.

Мештани тврде и да су се надлежнима обраћали у више наврата како би се решио проблем са ормаром, али до сада нико није долазио да сами уређај и поправи.

Vučić sutra uručuje nagrade pobednicima konkursa „Naša najlepša Srbija”

Преузмите андроид апликацију.