Почетна > Србија
Србија

Чачак: Почиње Купусијада у Мрчајевцима

Овогодишња 19. по реду Купусијада у Мрчајевцима, званично почиње данас у 18.30 часова концертом КУД „ФРА” који ће наступити са гостима.
Фото: Wikimediacommons/BrankaVV

Најпознатија манифестација посвећена кувању купуса, основана пре две деценије одржаће се од петка до недеље.

Припреме су у пуном јеку, а овог викенда моравска долина мирисаће на купус, а из ње ће ођекивати позната српска двојка.

Град Чачак и ТОЧ потрудили су се да програм ове Купусијаде буде богат и разноврсан и да се у престоници Купусијаде чује добра српска двојка у извођењу Снежане Ђуришић и Наде Топчагић.

„Спремни смо за још једно издање манифестације која је позната у целој Србији и све смо учинили да она напредује и сваке године изгледа што боље. Овогодишњи програм почеће у петак наступом КУД Фра и гостију након чега ће бити одржано Обреновање, посвећено познатом текстописцу и композитору изворних народних песама Обрену Пјевовићу. У суботу, другог дана Купусијаде од 9 сати почиње потпаљивање ватре, припрема и почетак такмичења у кувању свадбарског купуса и категоријама Цело село кува, Екипе и појединци и угоститељи. Од 15 сати на програму је аматерски музички маратон, а од 18 часова свечано отварање Купусијаде. Наступиће бројна културно уметничка друштва , а од 20:30 наступиће и естрадна уметница Нада Топчагић, док ће дан касније концерт одржати Снежана Ђуришић“, рекао је директор Туристичке организације Чачка Војин Јаковљевић.

Купусијада је прилика да се покажу и угоститељи, а неки од њих већ су власници Златног лонца, које је најпрестижније признање ове манифестације.

Najzanimljiviji natpisi na pijacama: „Ne guraj nokte u tikvice!“

 

Преузмите андроид апликацију.