Почетна > Србија
Србија

Чачак: Кинески туристички агенти посетили град на Морави

Група од 10 туристичких агената из Народне Републике Кине од 30. марта до 4. априла борави у посети Србији у оквиру које обилазе туристичке потенцијале наше земље са циљем њене промоције на кинеском тржишту.
Фото: WikimediaCommons/Forgivenday

Након што су обишли дестинације у Војводини запутили су се ка западној Србији, а на том путу, прво одредиште био је град Чачак у ком су посетили Народни музеј и Природњачки центар у Овчар бањи.

„Завршили смо посету музеју. Заиста је фантастично и дивно. Толико година историјског наслеђа. Кинески туристи желе управо тако нешто да виде али не само у Београду већ и у осталим деловима Србије”, рекла је Ху Хвеј, једна од туристичких агената из Кине који се тренутно налазе у посети Србији.

Она је додала да наше национално населђе, уживање у природи, планинарење, џогирање, едукативне туре, винске туре али и укусна храна јесу оно што може допринети туристичкој понуди Србије, а истакла је и да је посета српској кафани одлично искуство.
Њена колегиница Шу Јен каже да се са коначним крајем пандемије корона вируса поново креће са промоцијом Блакана и Србије на кинеском тржишту.

„Балкан и Србију промовишемо као премијум дестинацију. Желимо да се наши клијенти боље упознају са туристичком понудом Србије, а ми ћемо се потрудити да поспешимо долазак туриста из Кине, поготово у Србију”, казала је Шу Јен.
Када је у питању туристичка понуда града на Морави, туристички делатници Чачка су већ кренули са прилагођавањем своје понуде интересовањима гостију са далеког Истока.

„Ми смо последње две године интезивно радили на прављењу програма који ће привући кинеске туристе, прилагођавали смо туристичку понуду града Чачка кинеском туристи, а чак смо снимили и неколико промотивних филмова”, каже Мирјана Кнежевић, власница једне од чачанских туристичких агенција.

Посета туристичких агената Кине Републици Србији део је регионалне туристичке пормоције у којој поред Србије учествују и Босна и Херцеговина и Црна Гора.

„Наша земља ће бити део великог туристичког пакета који ће бити понуђен њиховим туристима и надамо се да ће то довести до доласка већег броја туриста из Кине”, истакла је Грдана Мајсторовић из Туристичке организације града Чачка.
Након Чачка, кинески туроператори су наставили свој обилазак западне Србије посетом Златибору, одакле ће даље ићи на Тару, језеро Перућац и Мокру Гору.

Vučić, Rama i Kovačevski u Veroni na Međunarodnom sajmu vina

Преузмите андроид апликацију.